Monday, 2 January 2017

Good Bye 2016 Hello 2017

2016 dalam ingatan..banyak belajar benda baru..seperti macam mana nak buat kalau Eryna cranky..haha..tapi kadang geram jugak..so lepas ni kena lagi banyak sod ba ro..

tahun baru azam baru..tapi azam lama yang belum achieve jangan di lupakan..

moga lebih istiqomah dalam menjadi isteri, ibu and anak terbaik
moga lebih istiqomah dalam menjadi hambaNya

saya nak consistent in educate people pasal kesihatan..seronok bila kita boleh bantu org keluar dari health problem..

jadi businesswoman yang berjaya..

yang utama, saya nak jaga keperluan keluarga saya dengan sempurna..

be positive, be productive, be proactive

always sandarkan pada Allah

Monday, 19 December 2016

Perlukah Supplement Bila Kita Dah Makan Sayur Dan Buah?

kalau pergi supermarket or pasar saya suka g bahagian sayur-sayuran..nak-nak kalau masa tu tengah banyak sayur..segar je..sayur yang baru sampai..still fresh..hijau je mata memandang..pastu g tengok kat cili api..cute je..bersih cantik je..licin lagi..haha







tapi

segar-segar sangat tu kadang selamat ke untuk di makan?

macam mana boleh cantik macam tu?

macam mana boleh survive dari ulat-ulatan?

saya rasa semua orang boleh tau kenapa boleh cantik and licin..sebab pesticide lah..

in order nak cantikkan sayur and nampak scrumptious to eat, terpaksa lah sembur pesticide lah sembur itu lah ini lah..

tapi peniaga tak kisah sebab dia tau musti laku jugak..kenapa laku? sebab orang-orang kita ni suka benda yang lawa je..tak kisah sihat ke tak asalkan lawa..

ubah lah mentality kita kawan-kawan..luar cantik dalam buruk pun tak guna..sama jugak kalau badan sakit-sakit tapi muka kena putih yakmat...

anyway..bila sayur pun dah tak berapa nak sihat masa ni lah kena topup dengan supplement..saya tak cakap takyah makan sayur..makan lah sayur..tapi apa kata tanam sendiri..or beli sayur organic..selamat kan?

kenapa kita kena makan supplement jugak even dah makan sayur and buah? sebab nya tanah sekarang pun dah tak cukup nutrient macam zaman dulu..sekarang ni pencemaran dah berleluasa..tanah pun kurang sihat..

lagi pulak kalau kita masak sayur tu, confirm ke zat-zat still selamat atas api tu..entah-entah dah kiok..haha

saya pun tengah cuba-cuba menanam..banyak yang mati dari yang hidup..haha..tapi effort tu penting..and saya tau nanti mesti semua pokok-pokok yang saya tanam hidup subur and berbakti pada tuannya..

p/s: dah ajak suami g amek tanah kt tepi jalan..macam subur je tanah tu..aci la kan..hahaha

Thursday, 8 December 2016

Cara Saya Buat Bisnes Shaklee Secara Online Melalui Handphone

sekarang zaman gadget ni memang lah kita selalu nampak orang pegang handphone

tapi husnuzon sket ye..maybe tulah source of income dia..or maybe masa tu tengah emergency

macam iols sekarang nih pape hal memang kat telefon yang satu ni..tak canggih macam korang..tapi syukur sangat dah..

Asus Zenfone 5

semua hal kat sini..hal personal..hal shaklee..hal nak distract Eryna kalau dia dah takleh duk diam kat kedai makan..haha

saya memang jenis tak tukar-tukar gadget..selagi tak rosak selagi tu lah guna..edit testi n picture pun tefon ni lah..reply wasap and fb pun tefon ni lah..call customer pun tefon ni jugak lah..

and lagi satu kalau nak buat entry blog or edit pic banyak2 or buat kerja dengan selesa saya guna laptop..saya kolot sikit...tak suka guna tablet sebab takdak keyboard..and kalau ada kat rumah every purchase shaklee saya guna laptop..if ada kat luar baru lah guna tefon..

besar betul jasa tefon ni..kalau esok-esok dia dah sampai ajal saya akan buat tembakan meriam 21 dassssss

saya tau konpem gadget saya yang outdated compared to everyone else..haha..setia betul nih..untung husband saya..hahaha

and untung jugak shaklee ada SID macam saya yang selalu setia..😝

korang nak tau tak kenapa saya setia sangat nih dengan Shaklee?

sebab dah banyak benefit yang saya dapat..bukan dari segi material tapi dari segi kesihatan and spiritual..

nak rasa macam apa saya rasa? meh wasap mehhh..boleh refer entry ni jugak kenapa saya and bukan yang lain..cewahhh

cara-daftar-ahli-shaklee-online

Farah Liana
0179064214

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect

Cara Daftar Ahli Shaklee Online

Hai korang..Assalamualaikum..ini adalah info yang boleh merubah hidup anda..Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Malaysia secara Online, dengan Yuran Daftar Ahli Shaklee RM69 atau PERCUMA seumur hidup. Yess, register for free.. and i will also list 3 Kelebihan Daftar Ahli Shaklee dengan saya.

Mesti ramai yang nak join tapi tak dapat info bagaimana nak join kan? so lets hear it out..

1) Bagaimana Cara nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

   a) Daftar Ahli dengan RM 69

      - Keahlian Shaklee adalah seumur hidup...yesss for life..tak payah nak renew every year or
        nak kena renew card..guna ID sahaja..
      - Korang just tell me nak jadi ahli, and you just have to fill in form and again i will do all the
        hustle..saya yang akan registerkan anda..
      - Kalau korang nak tahu, saya dulu jadi ahli sebab nak beli dengan harga member..nak makan
        sendiri je tak terfikir nak bisness..but here i am now..iam experiencing the Shaklee effect and
        now i am sharing with you.
      - Ramai lagi orang lain yang bijak register ahli sebab nak dapat dengan harga murah..
        so kenapa kita nak biar dia je dapat harga murah ye dakk..haha
      - Selama 3 tahun saya consume Shaklee, saya tak pernah pun kena bayar renewal fees..
        Kiranya kalau esok-esok anak saya dah besar dia still boleh guna ID saya and dapat harga
        member..
 
   b) Daftar Ahli Percuma

      - Beli produk dengan harga RM 700 dengan harga ahli terus dapat join membership for free
      - Selalunya yang beli Set Bersalin Shaklee Premium or Set Mengandung Shaklee terus dapat
        join ahli for free kerana total set dalam 200uv..untuk menjadi ahli for free syaratnya adalah
        beli produk 200uv..kalau dalam RM adalah 900 tapi harga ahli adalah RM 700..so you tell me,
        berbaloi ke tak..RM700 produk, join ahli free..tapi kalau tak nak jadi ahli RM 900 lah untuk
        produk..


2) Apakah perkara penting yang perlu diketahui sebelum customer daftar sebagai Ahli Shaklee
 
    ok musti ada benda yang bermain di fikiran kan? biasalah tu..kita kan nak yang the best..survey
    bak kata orang..

   a) Daftar Ahli Shaklee perlu jual barang ke? atau wajib buat bisness ke?
      - Jawapannya adalah tidak perlu...tidak timbul soal kena jual barang baru boleh jadi ahli..ianya
        macam kita join member card Aeon, Mydin, Padini, Chatime, Salon rambut dan lain-lain..Kita
        join sebab kita nak beli dengan harga yang murah kan..macam tu jugak Keahlian Shaklee..

   b) Adakah kena maintain point untuk kekal sebagai ahli?
      - Jawapannya tidak perlu..sekali dah ahli Shaklee sampai bebila lah korang tu ahli Shaklee..
        saya pernah je tidak membuat belian selama 6 hingga 7 bulan..tapi masih lagi menjadi ahli..tu
        masa tak buat bisness..makan sendiri je..beli banyak sekaligus..and korang pun tahu kan
        Shaklee ni tahan lama..sebotol tu boleh makan berbulan-bulan..contoh macam Vita C
        Plus..tahan up to 6 months..perghhh lama gila..setengah tahun baii

   c) Bila nak buat bisness kena bayar pape ke?
      - Jawapannya adalah tiada..tak payah bayar pape..kata kan kita makin cantik, kulit bersih
        lepas tu orang lain selalu MC tapi kita power je kerja..katakan anak kita sihat je
        susah jatuh sakit then jiran-jiran tanya kita pun cerita lah pasal kita makan Shaklee..dah
        dieorang pun nak join makan jugak..nak beli dengan kita..terus boleh je jual dengan dieorang..
        tak dak kekangan pape pun..Bimbingan and consultation untuk berbisness terus dapat..just
        contact je saya and cakap saya nak bisnessssss yahooo..sambil menjerit..haha

   d) Macam mana cara nak jadi ahli Shaklee dengan group ini?
      - Jawapannya korang just fill this form..or just msg or wasap me with your details yang saya
        akan mintak nanti..and then saya yang akan registerkan anda hari ini jugak..easy peasy kan?

   e) Lepas dah jadi ahli saya kena beli barang sendiri ke?
      - Jawapannya tidak sayang-sayang..nak saya orderkan pun i'll be happy to do it..anda di bawah
         tanggungjawab saya..anda pilih nak beli sendiri atau saya yang orderkan..

   f) Saya dah jadi ahli dengan orang lain tapi boleh ke saya nak dapat consultation dari 
       Farah Liana?  
      - Boleh tetapi korang bukan priority saya..priority saya adalah yang berdaftar di bawah
        saya..kalau dah setel hal-hal anak-anak bisnes saya, then saya akan attend korang..
        consultation ni bukan bermakna bila nak bisness je tapi cara makan, produk yang sesuai pun
        semua akan di guide..so pilihlah Shaklee Independent Distributor anda dengan betul..kita jadi
        ahli for life ni..bukan nya salam masa setahun boleh expired then boleh register baru..
     
        Group saya adalah mereka yang sangat power dan berilmu dalam hal produk dan
        bisness..Saya berada di bawah naungan Master Salwa di mana beliau berjaya mencapai
        Rank Master Coordinator (Rank Tertinggi) dalam masa 7 bulan sahaja..Beliau mempunyai 19
        tahun pengalaman consume Shaklee..lama gila kan..
     
        Group saya juga mendapat exclusive consultation dengan nutritionist Shaklee yang memang
        pakar dalam hal kesesuaian produk.


3) Faedah dan kelebihan Daftar Ahli Shaklee bersama saya (Group Shaklee No.1 Pilihan Malaysia )
   a) Panduan dan cara makan yang tepat dan berkesan dari pakar
      - Group saya dinaungi oleh Master Salwa. Beliau mempunyai latar belakang pendidikan dalam bidang perubatan specially dalam DNA dan penyakit kanser. Beliau sendiri adalah pengguna Shaklee yang tegar sejak tahun 1997 dan tidak pernah berhenti mengikuti kelas training nutrisi sehingga sekarang tahun 2016. Jadi bayangkan Pakar Nutrisi yang berlatar belakang kan bidang perubatan at your disposal yang sedia membantu anda..
        Customer saya sehingga hari ini sentiasa update saya dengan keaadan mereka yang bertambah baik and secara tak langsung menolong mereka dalam kehidupan harian. Ada juga yang mencari saya untuk bertanya cara makan yang berkesan tetapi beli dari orang lain sebab mereka tidak merasai perubahan yang dinantikan.

   b) Access percuma dengan Nutritionist Shaklee
      - Semua ahli yang berdaftar dengan saya dapat access percuma dengan nutritionist Shaklee untuk membuat full health checkup yang di monitor oleh pakar pemakan bertauliah Shaklee.

   c) Bimbingan bisness Shaklee secara online and offline dari pakar SEO dan IM Malaysia
      - Group saya dipimpin dan dibimbing oleh Master Salwa, seorang yang pakar dalam perniagaan internet yang berjaya membuat jualan berjumlah RM 1.1 juta dalam masa 7 bulan sahaja.


okay sekarang dah tahu kan perkara penting pasal keahlian shaklee? dah terjawab semua soalan? kalau ada soalan lagi boleh je tanya saya..tara hal..saya akan selesaikan kekusutan korang..hehe

Nak bertindak sekarang?

Just contact sahaja saya dan cakap saya nak join ahli..kalau nak beli pun boleh je cakap saya nak beli tak join ahli lagi..haha..boleh semua pun boleh derrr

Saya akan bantu korang dengan permasalahan yang ada.

Saya akan bantu daftarkan korang menjadi ahli Shaklee hari ini juga.

Doa saya lepas korang baca artikel ini segala persoalan berkenaan nak Daftar Ahli Shaklee terjawab..dan menjadi Shaklee Independent Distributor di bawah pimpinan Master Salwa dan Master Nine ( antara yang terbaik dalam Shaklee ni, naik Master Coordinator dalam masa 8 bulan sahaja)
Amiiin.

Terima kasih dan selamat menyertai kumpulan kami yang terbaik di Malaysia

Wednesday, 30 November 2016

Cara Beli Shaklee Online

Hai..Assalamualaikum..pekabo korang? Musim hujan ni kena extra careful..penyakit banyak datang..cuaca pun tak menentu..anyway saya nak bagi tahu Cara Beli Shaklee Online..Ada 2 cara ok..both ada pros and cons..up to you guys nak guna yang mana satu..

Ada 2 cara beli shakle secara online.

1) eSell

   - Buka laman web eSell Shaklee
   - eSell adalah di mana anda sendiri order directly dengan Shaklee HQ..tak perlu melalui sesiapa
   - beli melalui eSell akan mendapat flat rate for post which is RM 11 tak kira berat berapa pun..
     beli 1 pun RM 11 beli 10 pun RM 11..
   - Dijamin produk sampai dengan selamat
   - Stock terkini dari Shaklee


2) Pengedar Shaklee

   - Beli melalui pengedar Shaklee
   - Pengedar yang orderkan untuk korang..korang just cakap je nak beli apa and berapa banyak
   - Pengedar yang akan do all the hustle and you just wait for you product to arrive..
   - Lagi best beli dengan pengedar adalah kerana korang akan dapat free consultation dari
     Pengedar Shaklee selamanya..yess..selagi korang beli and consume, consultation akan
     berjalan sampai bebila, provided if you stick with Pengedar..iols letew..haha
   - Post rate is depending to your product but usually if saya order dari Shaklee its RM 10 flat rate..
   - Selalunya saya order direct dari Shaklee, so stock memang dijamin fresh..

Okay dah tahu kan macam mana nak order..very easy peasy..

Buat pilihan yang bijak okeh..why you wanna do all the hustle if i can do it for you..

kalau nak jadi lagi bijak, boleh beli dengan harga ahli..for life..

Farah Liana
0179064214
   

Tuesday, 29 November 2016

Omega Guard Shaklee : Terbukti Merawat Asthma Untuk Kanak - Kanak Dan Orang Dewasa

Testimoni panas-panas..kenapa panas-panas? sebab ni testimoni tuan badan..tuan tanah blog nih..haha...testimoni orang lain memang banyak tapi ni memang saya sendiri yang rasa..saya memang ada asthma dari kecik..kecik tak kecik sangat lah..start kena masa 7 tahun..so kalau dah kena masa 7 tahun memang akan kena sampai bila-bila..cuma ke'severe'an tu yang depend on badan masing-masing..and looks like saya punya kes, Omega Guard Shaklee : Terbukti Merawat Asthma..happy me..

Asthma @ Lelah @ Semput @ Leloh

Oiii kalau kena attack memang takkan boleh bercakap..bukan sombong ye tapi tak mampu nak bersuara pun..nak sebut saya pun tak mampu..punya la azab bila kena attack..



Last saya kena asthma was masa pregnant Eryna..masa tu baru 2nd trimester..perghhh mmg xbercakap..siang demam, mlm batuk esok nya terus kena asthma..horror sangat..dengan suami kerja di penang..dengan kawan-kawan lah menumpang kasih..and menumpang rumah and menumpang kereta and menumpang makan..hahaha

Then lepas tu consistent makan omega..omega pun memang dalam set hamil and pantang shaklee..sebab saya tau saya tak nak susah kan orang lagi..tak nak susahkan suami, keluarga and kawan-kawan..



Sekarang Eryna dah 1 tahun 3 bulan..saya masih lagi bebas dari asthma..hah sekarang ni cuba cakap bagus ke tak bagus omega ni? 

Nak testimony nih dia testimony tuan punya badan..saya amalkan sebab saya ikthiar untuk menyihatkan diri untuk mereka yang saya sayang..korang xnak ke happykan orang yang korang sayang? yang bawah ni testimony ibu-ibu bijak yang ikhtiar untuk anak-anak dieorang..hebat kan? 
nak jadi ibu bijak boleh contact saya k..




Farah Liana
017064214


Sunday, 27 November 2016

Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan dan Selamat

Hai everybody..hujan-hujan ni dah tarik selimut letewww..before tidur and bermimpi, meh baca sikit menambahkan ilmu pengetahuan...Saya nih adalah sejenis orang yang buat survey dulu before membeli or before consume pape..agaknya dah memang nama nya perempuan so semua nya nak survey dulu..haha..kenapa saya yakin dengan Shaklee? kenapa saya berani consume Shaklee masuk ni dah 3 tahun and kenapa saya bisness Shaklee? ini adalah kerana Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan dan Selamat


LANDMARK STUDY

gapo tu? kenapa penting landmark study ni?




Landmark Study = Kajian oleh pihak ketiga yang tiada kepentingan didalam Shaklee untuk membuktikan supplement Shaklee adalah selamat dan berkesan.

Bagaimana Landmark Study ini dijalankan?

Landmark study ini telah dijalankan ke atas 3 targeted group iaitu:

1. Pengguna Shaklee yang telah mengambil suplemen Shaklee lebih 20 tahun (lamaaaa nya oii).
2. Pengguna yang menggunakan multivitamin lain selain dari Shaklee.
3. Tidak mengambil suplemen.





Keputusan dia – Secara ringkas, orang yang amalkan Shaklee selama lebih 20 tahun jauh lebih sihat dari yang tidak mengamalkan apa-apa vitamin and tahap kesihatan orang yang amalkan vitamin selain Shaklee adalah jauh lebih rendah.

Yang lagi surprise is keputusan kajian tunjuk kalau kita tak ambil supplement langsung lagi sihat dari yang ambil supplement bukan brand Shaklee..makna nya ape tu? salah makan supplement lagi buruk padahnya tau..yelah sekarang ni melambak-lambak supplement kat pasaran..

tapi cuba korang ambil masa dan fikir berapa lama dah ada di pasaran? betul ke selamat? Shaklee dah ada selama 60 tahun..Vitalea tu dah 100 tahun..apa lagi bukti yang kita nak?

tau dah korang cari apa sebenarnya..

duta kena lah retis yang comel lote

pastu kena ada marketing yang power yang kena ada kt billboard seluruh malaysia baru lah nak percaya..

kan kan kan?

Overall nya, bila kita men’survey’ barang, apa yang kita tengok? Apa ciri-ciri yang membolehkan kita nak beli barang itu?

Saya memang suka survey sebelum membeli..dari yang sekecil-kecil hal sampai lah hal-hal yang penting..sama jugak dalam menjaga kesihatan, memang banyak produk-produk supplement di pasaran..butttttt cuba cari produk mana yang buat kajian secara mendalam before dipasarkan?

Tiada kan? This is why I choose Shaklee in the first place. So apa pilihan anda?

Farah Liana
0179064214


Saya Pengedar Shaklee Di Bangi, Bangi Avenue, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota

Fret not people..dah ada pengedar Shaklee yang berdekatan dengan anda..leave the fuss to me..tak payah nak fikirkan tentang nak order, lepas tu nak ke Shaklee, lepas tu risau jamm and what not..saya lah trusted SID anda..yang penting, u just wait the product to be delivered to you and you also get free consultation for life..maknanya selagi korang consume Shaklee, selagi tulah saya berkhidmat sebagai SID anda.. I am your Pengedar Shaklee Bangi, Bangi Avenue, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota..

Macam mana nak contact?


Sonang jooo… just message or whatsapp or call my number..






Ok lah..suami dah balik…memang tak tidur lagi sebab tunggu dia la ni..
Wait-wait ni bukan misali..tapi ni sebab suami cakap dia belikan KFC..haha…lapor oii tengah-tengah musim hujan nih..jangan risau pasal berat naik…kita amalkan supplement yang betul, kurus dapat sihat pun dapat..



Farah Liana 0179064214

Saturday, 26 November 2016

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa saya suka sangat dengan Vita C nih? Kenapa saya berani claim yang Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah.. Meh saya explain satu-satu..


Kepentingan Vitamin C untuk badan

Kenapa kita memerlukan vitamin C? kalau tak makan bukan mati pun….iyee memang tak mati..tu semua kerja Allah SWT..tapi kita kena lah jaga..kan Allah dah amanah kan pada kita supaya menjadi khalifah di bumi..kalau sakit-sakit macam mana nak jadi khalifah kan kan?

Tubuh kita perlu vitamin C setiap hari sebab sifat vitamin C yang mudah larut dalam air..so badan kita tak dapat simpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam 12 jam ni, Vitamin C bekerjasama dengan sel-sel tubuh yang lain untuk boost immunity badan dan jugak boost fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain..

Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh di mana Vitamin C membina collagen untuk melindungi tulang, tendon, ligament dan saluran darah.. ia juga membantu dalam mempercepatkan proses penyembuhan luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi..that is why we need Vitamin C either thru foods or supplement..





Kelebihan Vita C Plus Shaklee

  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.





Kenapa Vita C Plus Shaklee and bukan yang lain?

  • Vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained or Time Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.






Saya dah pernah cerita pasal Vita C sebelum ni..boleh refer sini k..




Saya sangat mengesyorkan setiap rumah di Malaysia wajib kena ada Vita C Plus Shaklee..suami saya yang dah ada tunjuk symptom nak demam pun lepas kena paksa makan vita c esok nya tak jadi demam..boleh pergi kerja dengan gumbira lagi..haha

Betapa mudahnya mencegah penyakit dan menjaga kesihatan kan? Kenapa kita nak menyusahkan diri sendiri dengan sakit dulu baru nak ubati?

Tepuk dada tanya perut..ehhh

Farah Liana
0179064214



Wednesday, 23 November 2016

Tips Untuk Membahagikan Masa Antara Kerja, Family, Berjimba

hai..assalamualaikum..saya nak share Tips Untuk Membahagikan Masa Antara Kerja, Family, Berjimba..this is what i practice dari dulu sampai la sekarang..dari zaman belajar lagi sampai lah dah berkeluarga and beranak..
saya tau musti ada orang cakap hek eleh dia ni..bukannya kerja pun sibuk nak tips how to disseminate your task..
kawan-kawan, semua orang bz tau..jangan lah sebab awak bekerja so awak condemn orang lain..and jangan lah jugak sebab awak ni working at home mom so awak condemn orang bekerja..
xmau macam tu ye..tak baik..kita ni setaraf je..yang membezakan adalah dalam badan byk toxin ke tak..ehhh
anyway..macam mana saya buat?
1. Prioritize Your Task
Ni memang dari zaman belajar saya buat..saya ada note book yang memang dalam tu penuh dengan apa yang saya perlu siapkan and bila due date..kalau dulu penuh dengan due date assignments and tests or any presentations yang nak kena study tapi sekarang penuh dengan house chores..and ada lah jugak remainder about recipe yang nak di cari or any food that i would like to try and cook..
takkan lah nak masak apa pun kena tulis, ye kawan-kawan..sebab saya ni kadang-kadang lepas dah siap kemas-kemas nanti wonder aku nak buat apa lagi ni..so bila saya tulis siap-siap, bende tu boleh jock my memory la gitu
ni kertas untuk saya jott down..kat bawah ada..dalam bilik pun ada..sebab bebile je boleh teringat nak buat pape..
2. Settle The Most Important Thing in Your List
Selalunya yang paling penting untuk saya siapkan setiap hari berbeza..sebab saya tengok jadual suami saya bekerja..dia ikut shift so takdak lah office hour apa semua ni..kalau suami saya shift siang bermakna dia akan masuk kerja pukul 12pm so pagi-pagi saya bangun setelkan masak dulu sebab dia akan makan before masuk kerja..dah siap masak then only saya buat house chores..
kalau suami kerja malam, pagi-pagi saya setelkan house chores then baru saya masak..and then kalau anak tak bangun lagi, saya akan bukak laptop and buat kerja-kerja bisness shaklee saya..

3. Use Technology For Your Business
Hootsuite and Buffer..Ni memang sangat membantu..kita tak mengadap telefon or laptop 24 jam kan..so saya guna apps ni untuk schedule post..tapi once in a while saya akan tgk phone untuk reply wassap, pm or even update a bit..

4. I Work Best When I am Alone
Maksud saya, saya lebih selesa untuk buat kerja-kerja yang memerlukan saya mengadap laptop or concentrate masa semua orang tidur..usually lepas anak tidur pada malam hari masa tu saya sangat lah treasure..untuk buat kerja-kerja bisness seperti schedule posts or edit pics or study about nutrition or even tgk video-video webinar..
Selalunya saya limit kan masa sampai pukul 2 or 3 am then saya stop..even saya tidur lambat, esk saya masih boleh bangun awal and tak rasa letih pun..thanks to my regime in shaklee

Kalau ada benda-benda dalam list yang lambat lagi due date, saya akan selesaikan bila ada kelapangan..sebab bila anak tak tidur, saya rasa bersalah kalau tak main dengan dia..saya check phone occasionally..
Jadi mak kena pandai kan...kena rajin..kena jadi super power..
Shaklee merubah saya ke arah yang lebih baik..bukan kesihatan je tapi dalam berbagai aspect..
mari lah positive berjemaah..
Bila kita join ahli, bukan bermakna wajib buat bisness..saya join ahli dah 3 tahun..dah lama kan..tapi baru nak masuk 2 bulan buat bisness..untungnya jadi ahli sangat banyak..boleh beli dengan harga ahli and dapat full consultation for life..
masa ni memang kawan-kawan rasa tak perlu, tapi sampai masa nanti kita nak menjaga kesihatan keluarga pada tahap yang optimum baru lah tau perlunya pengetahuan and bimbingan..

Farah Liana 0179064214